Oldal kiválasztása

Feel Safe in my Identity 

A Feel Safe in my Identity a migráció kapcsán körvonalazódó kulturális identitásválsággal foglalkozik. A műalkotás interaktív honlapként valósult meg, ahol kattintással lehetett változtatni a képernyő tartalmát. A portrékon a Magyarországon áthaladó menekültek és a budapestiek arcképei véletlenszerűen keveredtek, míg a háttérben az utazás ikonikus helyszínei váltakoztak. A mű központi gondolata a biztonságérzet: annak kérdése, hogy ez hogyan érhető el egy változó társadalomban. Az elvándorlók kulturális közegükből kiszakadva érkeznek Európába, ahol cserébe a befogadó országok európai és nemzeti identitáscsomagokat ajánlanak fel, biztonságot, ám az ehhez szükséges integráció sokszor nehezen vagy egyáltalán nem valósulhat meg.

A menekülteket gyakran az anyaországból kiközösítik, így az indulás pillanatától kirekesztettség jellemzi az ideérkezőket, és helyzetük átmeneti marad: saját kulturális mintáikból felidézett és az új közegükből másolt képek különféle lenyomatai. Az azóta feltört és törölt honlapon egy olyan interaktív felület volt látható, melyben a biztonság fogalma kultúrákat, helyszíneket átívelő kontextusban volt vizsgálható.

Interaktív honlap

Újságok

A Feel Safe in my Identity projekt részeként, a menekültek által megtett útvonal török és európai városaiban megjelenő, jobb-, és baloldali politikai újságokat gyűjtöttem, majd az egyes újságok minden lapját egymásra rétegezve állítottam ki.

Installáció

Installáció, Cave Canem Gallery